Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Brandweerpost Naarden wast auto’s voor goede doel; ‘Streefbedrag behaald’

Maatschappelijk

NAARDEN - Brandweerpost Naarden heeft zaterdag drie uur lang auto’s gewassen voor het Prinses Máxima Centrum. Tussen 12.00 en 15.00 uur wasten zij voor 5 euro, of een vrije hogere bijdrage, zoveel mogelijk voertuigen. 

“De actie was een groot succes”, laat een woordvoerder weten. De ‘wasploeg’ bestond uit zestien personen en waren brandweermensen van de post zelf en leden van de Jeugdbrandweer Bussum. In totaal zijn er 116 auto’s en een fiets gewassen. “Hoeveel geld er exact is opgehaald, is nog niet helemaal bekend. Wel is al duidelijk dat het streefbedrag van 500 euro dubbel en dwars is behaald.”

Brandweerpost Naarden sloot met dit project aan bij het de actie van sponsorloper Jeroen van Veen die een jaar lang dagelijks tien kilometer rende om geld op te halen voor het kinderziekenhuis. Afgelopen zondag eindigde zijn actie op het eiland Texel, waaraan hij met z’n gezin mooie herinneringen heeft. Van Veens zoontje overleed op 4-jarige leeftijd aan een hersentumor. Hij liep een jaar lang elke dag tien kilometer om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum.

“Als brandweerpost hoorden we van de actie en we vonden het zo’n bijzonder verhaal dat we hier ook onze bijdrage aan wilden leveren”, vertelt Melvin Vos, één van de initiatiefnemers. “We besloten daarom de autowasactie op te zetten Maar, dan wel op z’n ‘brandweers’, want nadat we de auto’s in het sop hadden gezet, werden ze schoongespoten met de brandweerslangen van onze voertuigen.”

De actie werd gesteund door iClean carwash Naarden. Zij stelden een aantal waspassen met saldo ter beschikking die de brandweerpost mocht verloten onder de bezoekers.