Afbeelding
Foto: Bob Awick/Gooise Meren
foto’s

Fruit voor scholieren om samenwerking tussen gemeente en JOGG te vieren

Zorg & Gezondheid

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren vierde gisteren haar langdurige samenwerking met JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Ter gelegenheid van de Dag van de Gezonde Schoolkantine was wethouder Jelmer Kruijt aanwezig bij het Vituscollege. Hij deelde fruit uit aan de scholieren en andere aanwezigen.

“We maken ons hard als gemeente om de leefomgeving van kinderen en jongeren gezond te maken”, zegt Kruijt. “Denk daarbij aan een gezonde schoolkantine.”

De samenwerkingsovereenkomst tussen JOGG en de gemeente Gooise Meren is onlangs vernieuwd voor onbepaalde tijd, wat aantoont dat beide partijen zich blijven inzetten voor een gezonde levensstijl onder jongeren. Kruijt vervolgt: “Ik ben heel blij dat we de samenwerking met JOGG nu voor de derde keer hebben vernieuwd en nu voor onbepaalde tijd. En dat ook nog op de dag van de gezonde schoolkantine, dus dat is helemaal toepasselijk.”

Gezonde schoolkantine

Het Vituscollege heeft sport als een van hun pijlers en staat bekend om zijn gezonde schoolkantine. De school fungeerde daarom als dé ideale locatie voor deze viering. Eelkje de Jong, rector Vituscollege, vertelt: “Bewegen en gezonde voeding horen bij onze school. Dat vinden we gewoon heel belangrijk. Daarom kunnen de leerlingen bij ons de keuze maken voor gezonde voeding in de schoolkantine.”

Naast wethouder Kruijt waren ook Miek van Setten, JOGG-regisseur, en medewerkers van het Vituscollege aanwezig. JOGG is een landelijke stichting die zich inzet voor het terugdringen van overgewicht onder jongeren en het behouden van een gezond gewicht. JOGG wil dat alle kinderen en jongeren opgroeien in een omgeving die uitnodigt tot bewegen en aandacht heeft voor gezonde voeding. Dit doen ze door samen te werken met lokale gemeenten en scholen. De programma’s en projecten, zoals Rook- en Vapevrij of Mediawijsheid, in deze omgevingen stimuleren een gezonder aanbod van eten en drinken, meer bewegen, voldoende ontspanning en slaap. 

Afbeelding
Afbeelding